Budućnost poslovnih edukacija | Eduza Show #16

Pandemija nam je preokrenula živote, pogurala digitalizaciju te utjecala na promjenu poslovanja i rad na daljinu. Tehnologija se razvija brzinom munje pa će tako u skoroj budućnosti doći do velikih i značajnih promjena kako ćemo učiti, educirati pa i raditi.

Poslovni edukatori moraju moći živjeti od svog znanja, a polaznicima edukacije istovremeno moraju biti dostupnije nego što su sada. Iako to zvuči oprečno jedno drugom, imamo razloge biti optimistični da najbolje doba poslovnih edukacija tek dolazi. Ipak, pred nama su promjene i da bismo se mogli za njih pripremiti, dobro je znati što očekivati i čemu se možemo nadati.

U ovoj solo live epizodi dajemo Eduzina predviđanja za izvođenje poslovnih edukacija u bliskoj budućnosti, recimo u sljedećih 5-10 godina.

Prvo predviđanje je da će se edukacije podijeliti na online i offline edukacije. Po čemu će se razlikovati i kako će to utjecati na cijene edukacija? Da li će online sadržaj i u budućnosti biti i besplatan sadržaj? Podjela edukacija će dovesti do segmentacije tržišta, odnosno polaznika edukacija. Predviđamo i da će doći do stvaranja novih formata edukacija te novih poslovnih modela. Uz razvoj i napredak alata, očekuje se i da će se sami edukatori morati unaprijediti jer će konkurencija narasti i trebati će ići u korak s vremenom. Edukacije koje će biti tražene moraju biti konkretne, praktične, zabavne, interaktivne i inovativne. Sve ovo pa i puno više, saznajte i pogledajte u ovoj epizodi.

Cilj i misija Eduze je pružiti podršku edukatorima, znanje o promociji, ponuditi kvalitetne alate te stvoriti community ili zajednicu ljudi koji će međusobno dijeliti znanje. Svi vi edukatori i koji to želite postati, javite nam se, pišite nam što vam treba, a mi ćemo dati sve od sebe da vam u tome pomognemo.

Pogledajte video

Sadržaj epizode

 1. Uvod u emisiju - Budućnost poslovnih edukacija
 2. Kakvo je sada vrijeme za tehnološka predviđanja?
 3. Što će se sve promijeniti kod edukacija i na koji način?
 4. Offline vs. online edukacije u post-pandemijskom svijetu
 5. Segmentacija tržišta kod poslovnih edukacija
 6. Hibridne edukacije
 7. Kome su namijenjene kraće edukacije i radionice?
 8. Kakvi formati edukacija će se u budućnosti razviti?
 9. Inkluzivnost osoba s invaliditetom u edukacijama
 10. Primjeri formata edukacija
 11. Predviđanje suradnje regionalnih edukatora
 12. Evolucija edukacijskih alata, ali i edukatora
 13. Primjer dobrih prezentacija
 14. Novi alati za učenje u budućnosti
 15. Zašto treba prezentirati na hrvatskom jeziku?
 16. Edukatori će u budućnosti dobiti bolju podršku
 17. Kako će se cijena edukacija mijenjati u budućnosti?
 18. Konkurencija poslovnih edukacija u budućnosti
 19. Content curation i besplatni digitalni sadržaj
 20. Decentralizacija edukacija
 21. Dodatni rezultati edukacija u budućnosti
 22. Koji sve aspekti i momenti će utjecati na način kako se educiramo za posao?
 23. Kakve edukacije će kontinuirano pobjeđivati?
 24. Što danas možemo napraviti da se pripremimo za budućnost?

Eduza Show dvotjedni je video podcast u kojem Višnja Željeznjak, kreatorica Eduze, intervjuira zanimljive i inspirativne ljude s kojima priča o tome kako osmisliti, kreirati, promovirati i održati izvrsne poslovne edukacije. Pretplatite se na Eduza Show na Youtubeu.

Piše:
Višnja Željeznjak

13.07.2021.