Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

14.03.2024.

Digitalizacija nije novi softver, već novi način poslovanja | Jasmina Očko

Kako mnoge hrvatske firme misle da digitalizacija funkcionira: povuče se novac od EU fondova, kupi softver koji će zaposlenicima riješiti sve probleme, i to profunkcionira za 1-3 mjeseca. Nažalost, nije tako jer tu nedostaje strateško upravljanje i promišljanje koje nam je nedostajalo i prije digitalne ere, a sada je sveprisutna digitalizacija i digitalna transformacija samo pojačala kaos i ubrzala odlazak najkvalitetnijih ljudi iz tvrtki.

Zašto nam ne uspijeva digitalizacija i kako si menadžeri mogu pomoći otkriva Jasmina Očko, konzultantica i trenerica za kontroling iz tvrtke Kontroling Kognosko d.o.o. Priča o primjerima iz prakse, objašnjava definiciju kontrolinga i kako se on provodi u procesu digitalizacije.

Pogledajte video

Sadržaj epizode:

  1. Zašto nam ne uspijeva digitalizacija
  2. Primjer iz prakse: loš način ERP implementacije
  3. Suradnja kontrolera sa dobavljačima digitalnih alata
  4. Višegodišnje Jasminino iskustvo
  5. Kako si menadžeri mogu pomoći?
  6. Primjer iz prakse: uvođenje WMS sustava
  7. Provođenje uspješne digitalizacije
  8. Vođenje sastanaka u procesima transformacije
  9. Što je kontroling
  10. Primjeri iz prakse: banka i javni sektor
  11. Kako izgleda uvođenje kontrolinga
  12. Važna uloga računovodstva
  13. Što omogućuje postavljanje sustava izvještaja
  14. Educiranje - Kontroling akademija
  15. Zadnji koraci kontrolinga i planiranje
  16. Po čemu je Kontroling akademija posebna

GOŠĆA: JASMINA OČKO

Jasmina je konzultant za kontroling i pomaže tvrtkama izgraditi sustav u kojem se odlučuje brzo i agilno, a kontroling je uvjet za digitalnu transformaciju i razvoj poslovnih procesa. Trener je za područje kontrolinga - kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi, te implementira u poduzeća i organizacije u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner Controller Akademie Munich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica je ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga, autor je nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

Jasmina na internetu:


SPONZORI:

✨ Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

✨ Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.