Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

06.02.2024.

Kako motivirati polaznike edukacija da primijene naučeno | Oliver Linzbauer

Educirate sebe, zaposlenike ili tim u firmi, ali ne ulazi to znanje baš lako u primjenu, zar ne? Dvoje edukatora - voditeljica Višnja Željeznjak i gost Oliver Linzbauer razgovaraju o tome što mi kao edukatori možemo učiniti da polaznici doista nauče ono što su učili. Ako 'naučiti' znači 'primijeniti u praksi', ni učenje ni poučavanje nisu gotovi dok nije nastala primjena, tj. PROMJENA.


SPONZORI:

Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr


GOST: OLIVER LINZBAUER, OTOM-POTOM.HR

Oliver se zadnjih nekoliko godina bavi iskustvenim učenjem kao superiornim alatom u edukaciji. Instruktor je globalne organizacije Outward Bound koja mlade podučava socijalnim vještinama i grupnoj dinamici. Profesionalno se fokusira na primjenu osobnog razvoja u svim životnim sferama, s naglaskom na razvoj timova u poslovnim okruženjima. Pri Plavom uredu vodi "Razvoj leadershipa za mlade poduzetnike", a po potrebi i "Budi voditelj radionice", radionicu osposobljavanja edukatora. Znanje prvenstveno stječe iz vlastitog životnog iskustva i promatranja ljudi, te ga usavršava kroz razne knjige i tečajeve iz područja psihologije, filozofije i duhovnosti. Da sve potvrdi prolazi i ozbiljne edukacije koje se bave temama komunikacije, leadershipa, pozitivne psihologije i facilitacije (kratice koje svi volimo: TTT, NLP, Braveheart FTLW, PP).

na internetu:

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Uvod u motivaciju polaznika na primjenu naučenog
  2. Oliver Linzbauer, skillbuilder
  3. Postavljanje ciljeva - Gejmifikacija edukativnog sadržaja
  4. Motivacija i faktori koji dovode do akcije
  5. Demotivacija kod polaznika
  6. Podrška i izazovi kod edukacija
  7. Alati i taktike motivacije
  8. Kada ne koristiti gejmifikaciju
  9. Mitovi o motivaciji
  10. Kako detektirati koga na koji način motivirati
  11. Prilagođavanje alata u edukacijama
  12. Oliverovi planovi edukacija

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.