Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

02.11.2021.

Kako organizirati 1000 izvrsnih edukacija | Barbara Blečić

Kad biste željeli organizirati i isporučiti 1000 interaktivnih i izvrsnih edukacija koje će polaznici obožavati i preporučivati drugima, kako biste to mogli postići?

O tome smo razgovarali s Barbarom Blečić koja je u ZICER Plavom uredu grada Zagreba zadužena za organizaciju poduzetničkih edukacija te komunikaciju putem weba i društvenih mreža.

Svi poznajemo ZICER Plavi ured kao centar izvrsnih, a besplatnih poduzetničkih znanja i vještina, no ne znamo kako taj centar to postiže s organizacijske, komunikacijske i marketinške strane. Što je sve potrebno odraditi da bi se budućim poduzetnicima omogućio pristup izvrsnim znanjima i vještinama? Barbara zna i podijelila je to s nama.

ZICER Plavi ured ima 4 glavne aktivnosti, a to su educirati, savjetovati, podupirati i promovirati poduzetništvo. Nude offline i online edukacije, a jedina razlika je u broju polaznika. Sustav rezervacija im je dobro razvijen i pokazuje broj slobodnih mjesta u realnom vremenu. U slučaju nedolaska na edukaciju, a bez prethodnog otkazivanja, uveli su i penalizaciju. Redovito testiraju interes polaznika da bi saznali što ih zanima i za koje edukacije više nema interesa. Barbara nam je otkrila i kako se postaje njihov edukator i kako njihovi edukatori pružaju dodatne savjete polaznicima i onima koji to žele postati. Saznali smo i na kojim su sve platformama aktivni i koji kanal im je najviše pomogao u promociji.

Za kraj je Barbara uputila savjete svim edukatorima na čemu sve trebaju poraditi da budu bolji i s kojim se izazovima suočava pri organizaciji edukacija i u radu s ljudima. Za sve detalje pogledajte snimku i saznajte što od ZICER Plavog ureda možete saznati i primijeniti na sebi.

Barbara Blečić na internetu:

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Predstavljanje gosta: Barbara Blečić
  2. Što je ZICER Plavi ured i kako funkcionira?
  3. Koje poduzetničke teme najviše zanimaju polaznike edukacija?
  4. Koja je struktura polaznika edukacija ZICER Plavog ureda?
  5. Kakve formate edukacija pružaju i za koje djelatnosti?
  6. Kakve su cijene edukacija za krajnje korisnike/polaznike?
  7. Kakav im je sustav rezervacija za polaznike edukacija?
  8. Kako testiraju interes za pojedine edukacije?
  9. Po kojim sve kriterijima ZICER Plavi ured evaluira nove edukatore?
  10. Koje sve marketinške aktivnosti provode za promociju edukacija?
  11. Ima li razlike u broju mjesta na offline/online edukacijama?
  12. Što je Startup akademija?
  13. Rubrika "Savjeti" na webu ZICER Plavog ureda?
  14. Što im se do sada pokazalo kao najbolji kanal promocije?
  15. Koje sve aktivnosti rade nakon provedene edukacije?
  16. Barbarini najbolji savjeti edukatorima
  17. Kako rješavati neke najveće izazove u organiziranju edukacija i radu s korisnicima?

Izdvajamo iz epizode

"Pokazivanje na primjeru je najbolji način da polaznici povežu lekciju sa svojom pričom." #E23-barbara-blecic-quote-pokazivanje-na-primjeru-najbolji-nacin

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.