Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

06.06.2023.

Kako pokrenuti svoj vlastiti video show | Anita Cvetnić

Videa nisu samo promotivne reklame! Video format omogućuje i tvrtkama u najdosadnijim djelatnostima da se predstave na publici zanimljiv način. Nikad nije bilo lakše pokrenuti svoj vlastiti video podcast, talk show ili čak TV emisiju - ipak, teže je kad si sam.

Zato u cijeloj toj priči, od A do Ž, pomaže naša današnja gošća, TV & video coach Anita Cvetnić. Anita je radila na puno poznatih projekata od kojih su joj najdraži ‘Financijalac’ s omiljenim profesorom matematike Tonijem Milunom s kojim je snimila preko 100 epizoda, a definitivno najzabavniji ‘Deserti od oka’ gdje je kao kreativna producentica imala čast raditi s pretalentiranim hrvatskim slastičarima i Deanom Kotigom s preko milijun pregleda na Youtubeu.

Anita svoje TV i video iskustvo sada nudi i manjim poduzetnicima koji imaju dovoljno vizije i inovativnosti da kroz vlastiti video show izgrade svijest o svom brendu na pravi način.


SPONZORI:

Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Javna nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr

Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com


Gošća: Anita Cvetnić, TV & video coach

Anita Cvetnić, mag. TV novinarstva i odnosa s javnošću, kreativna je producentica i autorica s preko 20 godina iskustva u elektroničkim i tiskanim medijima. Razvija emisije i videa izravno za naručitelja s namjerom emitiranja na televiziji, radiju, portalima ili društvenim mrežama uz mogućnost otkupa svih prava na projekt (tzv. pisac iz sjene). U stvaranju njeguje novinarski pristup temi stavljajući gledatelja/slušatelja i sadržaj na prvo mjesto zbog čega ostvaruje izvrsne rezultate.

Osobito voli razvijati inovativne forme (kviz, pametni reality) koji se zbog originalnog pristupa ističu u masi video sadržaja. Kao pravi TV i Video Coach naručitelja upoznaje sa svim potrebnim znanjima i vještinama za uspješno vođenje medijskog biznisa ili po dogovoru samostalno vodi projekt, uključujući i njegove financijske aspekte poput budžetiranja, efikasnog planiranja produkcije i monetiziranja investicije kroz partnerske suradnje i sponzorstva.

Programska je direktorica Konferencije financijske pismenosti Toni Milun koja se u rujnu održava u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. S omiljenim profesorom matematike surađuje od 2015. kad su zajedno na natječaj HRT-a prijavili emisiju 'Financijalac' i potom snimili punih 100 epizoda na temu financijske pismenosti. Kao najzabavniji online format na kojem je imala čast raditi ističe kulinarski show 'Deserti od oka' s vodećim hrvatskim slastičarima i Deanom Kotigom s više od milijun pregleda serijala na Youtubeu.

Anita na internetu

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Uvod u pokretanje vlastitog video showa
  2. Predstavljanje gošće: Anita Cvetnić
  3. Definiranje video showa
  4. Zašto video show u poslovanju
  5. Kreiranje korisnog sadržaja za društvo
  6. Krenite i steknite iskustvo
  7. Što producirati i gdje emitirati
  8. Produciranje za male tvrtke
  9. Poduzetnici na televiziji
  10. Kako Anita pomaže u realizaciji
  11. Plasiranje showa izvan Hrvatske
  12. Cijena produkcije video showa
  13. Ideja 'Idemo probati' pretvorena u nešto veće
  14. Financiranje državnim i EU sredstvima
  15. Zastupanje svojih ideja i proizvoda
  16. Show na YouTube-u kao dokaz koncepta
  17. Pogreške u video produkciji
  18. Koristi investicije u produkciju showa
  19. Kako ustrajati
  20. Istražite Anitinu edukaciju

Misao za kraj

Poduzetnici ne moraju brinuti da se njihova profesija ne može pokazati na atraktivan način. Svakoj temi pristupam iz pozicije gledatelja i vidim da se iz svakog zanimanja može napraviti sjajan video show.

Citat Anita Cvetnić

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.