Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

20.06.2023.

Kako prenositi znanje s iskusnih na mlađe kolege: Nela Kačmarčik - Maduna

To što mladima nedostaju meke vještine nije porazno. Porazno je što se nitko sustavno ne bavi podučavanjem mladih za iste. Formalno školstvo nema dovoljno kvalitetne programe; poslodavci nemaju vremena educirati mlade, a mladi nemaju financijska sredstva za komercijalne edukacije.

Što ćemo sad?

Nela Kačmarčik - Maduna kreira rješenje za taj problem kroz svoj edukativni projekt "Akademija Misija Moguće: pripremi se za prvi posao" koja popunjava rupu na tržištu ponude znanja i vještina. Upravo je pokrenula crowdfunding kampanju s kojom želi financirati multimedijalni priručnik pod nazivom "Što ZAPRAVO treba znati na prvom poslu".


SPONZORI:

Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Javna nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr

Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com


Gošća: NELA KAČMARČIK - MADUNA

Nela je mentorica i savjetnica za strateške komunikacije. Doktorirala je ekonomiju, magistrirala menadžment, i profesionalno se bavi komunikacijama više od 25 godina, uključujući 20 godina UN službe.

Trenutni joj je prioritet mentoriranje mladih (posebno žena) na početku profesionalnog puta, kako bi im pomogla razviti vještine neophodne za ekonomsku neovisnost. Kontinuirano se educira, učeći od vodećih svjetskih stručnjaka bihevioralne ekonomije, marketinga i poslovnih komunikacija, te prateći najbolje primjere kreativnih industrija.

Oni koji je znaju kažu da "vidi rješenja prije nego što mnogi postanu svjesni problema", a njen životni princip jest da traži rješenja umjesto da brine o problemima. To je njena Misija Moguće.

Nela na internetu

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Uvod: Nela Kačmarčik – Maduna
  2. Trenutni sistem obrazovanja
  3. Crowdfunding kao test ideje
  4. Novi mindset učenja (prokletstvo znanja)
  5. Što mladima doista nedostaje
  6. Dobra i loša komunikacija
  7. Otključavanje prijenosa znanja
  8. Feedback na Neline hipoteze
  9. Kako je priručnik zamišljen
  10. Video u priručniku
  11. Povjerenje i pažnja u organizacijama
  12. Važnost dokumentiranja
  13. Crowdfunding kampanja
  14. Misija – moguće!

Misao za kraj

Trebamo prihvatiti da svakodnevno dolaze nova znanja i da ono što je funkcioniralo jučer - već danas ima novu dimenziju. To nam omogućuje da držimo korak s današnjim vremenom.

Zato trebamo otključati prijenos znanja i 'olabaviti' stres od neznanja te prihvatiti da je znanje beskonačno i da učenje nikad ne prestaje.

Citat Nela Kačmarčik - Maduna

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.