Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

16.01.2024.

Muči vas biznis? Probajte strateško promišljanje | Tanja Winter

Često kad krenemo raditi na strategiji svog poslovanja, zapnemo već na prvom koraku: vrtimo se u krug, gubimo energiju na nevažne sitnice i tako godinama ništa ne napravimo. Razlog? Doista ne znamo kako raditi strateško promišljanje!

Naša gošća Tanja Winter često se kao poslovna mentorica susreće s tim izazovom malih poduzetnika. U ovoj će nam epizodi pomoći razumjeti taj prvi korak: strateško promišljanje.


SPONZORI:

Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr


GOŠĆA: TANJA WINTER, STRATEŠKI I RAZVOJNI PLANER

Tanja radi 32 godine u privatnom poduzetništvu. Rad za Avon, Oriflame i Microline Zagreb, Samsung Frankfurt obilježili prvo desetljeće poslovanja. Otvaranje prvog poduzeća, proizvodnja casino aparata, ruleta, gaming softwera bio je logički slijed rada u Microlineu i Samsungu. Disperzija u smjeru fitness/welness industrije s medicinskim nutricionizmom i franšiza obilježavaju drugo desetljeće. Troje male djece diktiraju vrijeme pa prodaje tvrtke i ostaje kod kuće. Gap u poslovanju odražava se na poslovanje. Upisuje edukaciju za edukacijom; crowdfunding, projektni menadžment, priprema i provedba EU projekata, metode održivog razvoja, VR tehnologije, blockchain i na kraju Sveučilište u Rijeci, smjer Poduzetništvo. Ogromno iskustvo nastalo u poduzetništvu rezultiralo je ponovnim kretanjem u privatno poduzetništvo. Savjetnik za strategiju i razvoj te razvojna financiranja Općine Brod Moravice. Bavi se poslovnim savjetovanjem, poslovnim mentorstvom, investicijskim poslovanjem, projektnim menadžmentom i edukacijama poduzetnika.

Tanja Winter na internetu:

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Uvod u strateško promišljanje | Tanja Winter
  2. Strateško promišljanje
  3. Kritični čimbenici
  4. Simptomi poduzetnika koji trebaju strateško promišljanje
  5. Rad i učenje strateškog promišljanja
  6. Obilježja i sposobnosti za strateško promišljanje
  7. Percepcije i krize iz iskustva poduzetnika
  8. Ustrajna želja za pobjeđivanjem
  9. Mentorski program - Strateško razmišljanje
  10. Uklapanje strateškog promišljanja u život malih poduzetnika

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.