Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

14.12.2021.

Prvi put edukator | Emanuel Stojanov

Hrvatska je bogata stručnjacima s puno ideja i iskustva koji žele postati edukatori, ali ih jako puno toga koči. Možda ste i vi u toj situaciji da nemate vremena, da sabotirate sami sebe ili vjerujete da ono što vi znate ne treba nikome (ili da je tržište prezasićeno vašom temom).

Da bismo vam pomogli da se odvažite i kreirate svoju prvu edukaciju, u Eduza Showu razgovaramo s ljudima koji su taj put nedavno prošli. U ovoj epizodi ugostili smo Emanuela Stojanova, konzultanta za employer branding, osobni brending te LinkedIn strategije.

Emanuel je u 2021. kreirao svoju prvu edukaciju i u tom procesu jako puno naučio. Ispričao nam je što ga je potaknulo i motiviralo da krene u osmišljavanje edukacija i kakav mu je mentalni sklop u svemu tome pomogao. Također nam je otkrio je li postojao strah i zašto se odlučio povezati s drugim ljudima kod organizacije prve edukacije.

I sami ćete vidjeti u ovoj epizodi da je Emanuel iskren, zna se šaliti na svoj račun i ne boji pitati ako nešto ne zna, jer kao što i sam kaže: 'Ako nešto ne znaš, pitat ćeš nekoga i dobit ćeš odgovor'. Te su mu karakteristike itekako pomogle kod same organizacije i promocije edukacija.

A zašto je odabrao format (interaktivnih) radionica, kako se nosi sa neuspjehom (fail), koliko traje cijeli proces razvoja prve edukacije i kako je definirao cijenu svojih radionica - pogledajte u našoj epizodi 26. epizodi Eduza Show-a.

O gostu: Emanuel Stojanov

Emanuel je poduzetnik, branding konzultant i LinkedIn edukator sa višegodišnjim inozemnim iskustvom koje je odlučio prenijeti na naša područja. Kroz njegove edukacije do sada je prošlo nešto manje od 100 individualaca i nekolicina renomiranih kompanija koji su uspješno savladali ključne vještine brendiranja i marketinga, te ciljanog korištenja LinkedIna kao društvene mreže i izgradili uspješan i prepoznatljiv brend.

Emanuel na internetu:

Pogledajte video

🎧 Sadržaj epizode

  1. Uvod u emisiju: Prvi put edukator: Emanuel Stojanov
  2. Tko je Emanuel, čime se bavi i kako pomaže tvrtkama?
  3. Kakve edukacije Emanuel drži i koliko ih je dosad organizirao?
  4. Što je Emanuela motiviralo da osmisli svoju prvu edukaciju?
  5. Što je Emanuelov Linkedin izazov?
  6. Je li ga bilo strah na početku i kako je postupio sa onime što ne zna?
  7. Koliko je vremena trebalo za organizaciju prve radionice i preporučuje li Emanuel za prvi put povezivanje s drugim ljudima?
  8. Koja je poruka onima koji se boje organizirati svoju prvu edukaciju?
  9. Kako i zašto je odabrao format radionica?
  10. Kako izgledaju Emanuelove interaktivne radionice?
  11. Zašto se događa 'šum' u komunikacijskim kanalima u (velikim) firmama?
  12. Kako je izgledao proces razvoja prve edukacije?
  13. Kako definirati cijenu edukacija i o čemu ona ovisi?
  14. Što ako ne dobijete dovoljno prijava ili ako edukacija 'ne uspije' (fail)?
  15. Što je 'toksična pozitivnost' na društvenim mrežama?
  16. Što je Emanuel 'na prvu' dobro napravio i kako godine utječu na predodžbu edukatora?
  17. Emanuelovi planovi za budućnost
  18. Kako pronaći temu o kojoj se ljudi žele educirati?
  19. Gdje se možete povezati s Emanuelom i čitati njegov sadržaj?

Izdvajamo iz epizode

Citat Emanuel Stojanov, Eduza Show: "Sjetite se dosadnih predavanja iz srednje škole i pokušajte napraviti suprotno od toga!"

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.