Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

30.01.2024.

Upomoć, postao sam menadžer! | Jasmina Očko, Gordana Kastrapeli, Denis Petrović

Oduvijek radite kao stručnjak i sad ste novopečeni menadžer? Ili ste vlasnica kompanije kojoj je pravi posao da bude menadžerica? Znate li koje su sve nove vještine i znanja nužna da biste uspješno upravljali tvrtkom?

Mnogi stručnjaci i vlasnici ne snađu se odmah u ovoj delikatnoj poziciji jer nisu prepoznali da za menadžersku ulogu trebaju nova umijeća. Čak se i mnogi iskusni menadžeri i menadžerice ponekad teško nose sa zahtjevima posla jer nemaju jasnu sliku o tome što njihova uloga točno jest i kako u njoj biti bolji.

U goste nam je bio iskusan trio stručnjaka okupljen oko edukativnih programa tvrtke Kontroling Kognosko d.o.o.: Jasmina Očko za kontroling, Gordana Kastrapeli za leadership, i Denis Petrović za upravljanje. Od njih možete saznati koja praktična umijeća trebate za stručno upravljanje tvrtkom.


SPONZORI:

Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr


GOŠĆA: Jasmina Očko

Jasmina je konzultant za kontroling i pomaže tvrtkama izgraditi sustav u kojem se odlučuje brzo i agilno, a kontroling je uvjet za digitalnu transformaciju i razvoj poslovnih procesa. Trener je za područje kontrolinga - kontinuirano prikuplja najnovija kontrolerska znanja u Europi i Americi, te implementira u poduzeća i organizacije u Hrvatskoj i regiji. Licencirani je partner Controller Akademie Munich, vodeće njemačke akademije za kontroling. Voditeljica je ICV radne skupine Hrvatska – najveće međunarodne udruge kontrolinga, autor je nekoliko višemjesečnih edukacija za kontrolere i menadžere.

Jasmina Očko na internetu:

GOŠĆA: Gordana Kastrapeli

U 20 godina iskustva kao trener i coach Gordana je radila s brojnim timovima i više od 1000 osoba u različitim organizacijama te vodila 30 grupa NLP treninga. Fokus joj je razvoj lidera. Vjeruje da baš svaka osoba ima priliku voditi jer vođenje počinje od vođenja sebe. Sistemskim pristupom pomaže voditeljima, menadžerima, direktorima - liderima da bolje vide i vode sebe i svoj tim te postižu bolje poslovne rezultate. Sistemskim pristupom pomaže i organizacijama i timovima da lakše pronalaze svoj put kroz VUCA (volatility, uncertainty, complexity, ambiguity) svijet u kojem živimo. Certificirani je: - NLP Master trener - Systemic coach & fascilitator - Brain based Leadership trener - Attention shifting coach.

Gordana Kastrapeli na internetu:

GOST: Denis Petrović

2000.godine Denis sudjeluje u koncepciji reforme sustava zdravstva i socijalne skrbi u Austriji uvodeći instrumente modernog upravljanja velikim organizacijama i postaje prvim financijskim direktorom tada novoosnovanog Holdinga za upravljanje sustavom na načelima New Public Managementa. Tamo upravlja poduzećem od 20.000 djelatnika i godišnjim prometom od preko 2 milijarde €. Zatim je dugo godina bio Partner u Contrast Ernst & Young Management Consulting GmbH, Beč odgovoran za strateško savjetovanje i uvođenje instrumenata upravljanja učinkovitosti u javnoj upravi, privatnim i državnim poduzećima u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Turskoj... Kao Principal Consultant u KPMG Croatia radio je na projektima poslovnog savjetovanja za reforme u Javnoj upravi te strateškog i operativnog restrukturinja poduzeća. Predavač je na više europskih sveučilišta i korporativnih akademija. 2009. završio je Executive MBA studij na University of Minnesota.

Denis Petrović na internetu:

Pogledajte video

Sadržaj epizode

  1. Uvod o menadžerskim ulogama
  2. Jasmina Očko
  3. Gordana Kastrapeli
  4. Denis Petrović
  5. Problemi s kojima se suočavaju menadžeri, iskusni i novi
  6. Uloga menadžera
  7. Mitovi i zablude o menadžerskoj ulozi
  8. Simptomi problema upravljanja mikro tvrtki
  9. Sustav nagrađivanja
  10. Greške u upravljanju
  11. Učinkovitost
  12. Inovacije u poduzetništvu
  13. Vodstvo odozdo prema gore
  14. Suradnja s drugima
  15. Praktična znanja i vještine menadžera
  16. Promjene u poslovanju

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.