Program

Vidljiva na početku karijere [Mentorski program]

VIDLJIVA je formula da povećavaš sebi šanse da zaradiš bolje. Koristiš mojih 30 godina iskustva, 20 godina obrazovanja, ideje i kontakte koje skupljam širom svijeta, cijeli život.

To će posebno cijeniti tvoji poslodavci, kljenti i okolina, jer će to značiti da uživaš u svemu što radiš, bez straha i stresa.

Kroz 6 mjeseci online, uz moju mentorsku pomoć, radiš u svom ritmu, prema vlastitim ciljevima i mogućnostima.

Kreiramo zajedno dokaze tvojih sposobnosti i rezultata.

 • Nela Kačmarčik – Maduna
Nela Kačmarčik – Maduna
Vidljiva na početku karijere [Mentorski program]

Ova edukacija trenutno nema aktivan termin - ali vaš upit može potaknuti edukatora da ga otvori! Javite se edukatoru, ništa ne košta pitati.

O edukaciji

Mnogo je mladih koji po završetku školovanja nisu sigurni kako i gdje graditi karijeru. Svjesni su potencijala i prilika, ali im nedostaju iskreni savjeti, kontakti i putokazi.

Bez obzira na profesiju, lokaciju ili ambicije, "soft skills" su najbolji način da mladi (posebno žene) što prije osiguraju ekonomsku neovisnost.

Formalno obrazovanje malo pažnje posvećuje životnim vještinama, a ni pomoć umjetne inteligencije nije pravo rješenje. Roditelji obično nisu objektivni, a poslodavci nemaju vremena niti resursa za investiranje u pripravnike i početnike.

Najbolje rješenje je praktičan rad uz mentorstvo, kroz savjete, umrežavanje i ideje. Posebna pogodnost je fleksibilnost online komunikacije koja omogućuje mladima iz ruralnih sredina, mladima sa invaliditetom ili mladim roditeljima da prilagode svoj ritam i način rada. Upravo zato sam kreirala ovakav program, sa željom da "mlađoj sebi" pomognem današnjim znanjem, iskustvom i kontaktima.

Samopouzdanje i samosvjesnost koji se izgrade u mentorskom procesu ključni su sastojak vidljivosti, koja je i neophodan element ekonomske neovisnosti. Formula po kojoj radimo uključuje:

V - vrijednosni stav

I - iskrenost

D - dopuštenje sebi

LJ - ljudskost

I - istinitost

V - viziju rješenja

A - aktivnost

Šest mjeseci je period u kome se testira više opcija uz feedback i jednostavne i praktične savjete. Na kraju mentorskog programa, mentor je u stanju dati preporuku, i osigurati povezivanje s potencijalnim poslodavcima i klijentima.

U mentorskom programu dopunjujemo i proširujemo i priručnik Šta ZAPRAVO treba znati na prvom poslu, kako bi s vremenom to postao multimedijalni resurs dostupan što većem broju mladih (posebno žena) koji žele što prije, komunicirati pametnije i zaraditi bolje.

Što ćete naučiti?

 • Gradiš samopouzdanje i vidljivost u profesionalnom okruženju
 • Biraš put za dalje napredovanje i dobijaš pomoć u stvaranju navika
 • Ojačavaš samosvjesnost i dobijaš smjernice za bolje pozicioniranje u karijeri
 • Postavljaš temelj ekonomske neovisnosti: sposobnosti da ostvariš prihode bez obzira na okolnosti

Sadržajne cjeline

Individuani plan, preferirane kanale komunikacije i dinamiku rada dogovaramo na početku.

 1. Mentorsko savjetovanje online (do 3h mjesečno)
 2. Preporuke za edukacije i materijale za čitanje/gledanje (po potrebi, neograničeno)
 3. Povezivanje sa potencijalnim poslodavcima i partnerima (po potrebi, neograničeno)

Početak rada je rezerviran za postavljanje ciljeva mentorskog programa.

Željeni ishodi usmjeravaju način rada i detalje.

Priručnik i Akademija za prvi posao su pomoćni sadržaji.

https://misijamoguce.com/besplatni-ebook/

https://www.eduza.hr/akademija-misija-moguce-prvi-posao/116/

Ciljana publika

 • Mladi (posebno žene) na početku profesionalnog puta
 • Mladi (posebno žene) iz manjih gradova, ruralnih sredina i udaljeni od prilika vezanih za velike urbane centre
 • Mladi (posebno žene) koji žene što ranije ostvariti ekonomsku neovisnost


Edukatori

Nela Kačmarčik – Maduna
Nela Kačmarčik – Maduna
Mentorica i savjetnica za strateške komunikacije

Svoje znanje i iskustvo pretvaram u mentorske i edukativne programe kako bih polaznicima pomogla da razumiju pravila i razviju vještine koje će im olakšati put od diplome do cijenjenog posla. Kontinuirano se educiram, učeći od vodećih svjetskih stručnjaka bihevioralne ekonomije, marketinga i poslovnih komunikacija, te prateći najbolje primjere kreativnih industrija. Oni koji me znaju kažu da "vidim rješenja prije nego što mnogi postanu svjesni problema", a moj životni princip je da tražim rješenja umjesto da brinem o problemima. To je moja Misija Moguće. Doktorirala sam ekonomiju, magistrirala menadžment, i profesionalno se bavim komunikacijama više od 25 godina, uključujući 20 godina UN službe.

NKM online

Obrt za savjetodavne usluge i trgovinu putem interneta.

Recenzije

5,0

1

ocjena
(korisnika koji su dali ocjenu)

1

recenzija
(korisnika sa komentarom)
Mara Božinović

Preporučujem Nelin program jer je odličan alat za profesionalni razvoj. Iako nisam na početku karijere mislim da su ove strategije korisne svima. Program nudi fleksibilnost i resurse za napredovanje u karijeri. Svidio mi se Nelin profesionalni, a opet topli ljudski pristup. Bilo bi sjajno da sam imala priliku za ovakvo nešto na počeku karijere.