Eduza blog / 21.07.2020.

Za početak: tko i što, za koga i zašto Eduza

Dobrodošli na Eduzu, bazu poslovnih edukacija!

Dok vi ovo čitate, mi u pozadini čačkamo po Eduzi, tj. aktivno je razvijamo da bismo što prije omogućili sve njene buduće značajke i benefite koje smo zamislili.

Do tada, čitajte naš blog, a ovo je prvi post.

Što je Eduza i kome je namijenjena

Eduza je baza edukativnih programa u Hrvatskoj, trenutno u izradi. To je digitalna platforma koja ljude željne znanja i napredovanja u poslu spaja s najboljim edukatorima u Hrvatskoj.

Znamo da se polaznici edukacija vole redovito educirati o svemu što je važno za poslovanje. Znamo i da oni na jednom mjestu žele pronaći sve edukativne programe dostupne u Hrvatskoj, bilo da su to naplatni ili besplatni, opsežni ili kratki, offline ili online edukativni programi.

Da bismo polaznicima pružili informaciju koju traže, želimo privući drugu skupinu korisnika, a to su veliki i mali poslovni edukatori, tj. sve tvrtke koje organiziraju radionice, seminare, webinare, tečajeve, akademije... Njima će Eduza omogućiti da svoje edukativne programe, firme i sebe same predstave na Eduzi u punom sjaju. Cilj nam je dovesti prezentaciju tih edukacija do razine da edukacije nisu nigdje drugdje bolje opisane i predstavljene nego na Eduzi.

Eduzin posao jest spojiti te polaznike edukacija i poslovne edukatore i omogućiti im da se pronađu, u pravo vrijeme na pravom mjestu, na zadovoljstvo i korist svih.

Koje probleme želimo riješiti polaznicima edukacija

Polaznici propuštaju kvalitetne edukacije koje su idealne za njih zato jer ne mogu pratiti kompletnu ponudu poslovnih edukacija u Hrvatskoj. Mi koji slušamo poslovne edukacije morali bismo biti pretplaćeni na stotine e-mail newslettera i društvenih kanala mikro i malih edukatora, no to nije baš moguće niti je praktično.

Kompletnu ponudu nije moguće pratiti iz razloga što ta kompletna ponuda nigdje ne postoji, fragmentirana je, i često isključuje besplatne edukacije kao i programe vrlo malih edukatora. Eduza će biti mjesto gdje je svakom poslovnom edukatoru bez obzira na to kakvu edukaciju ima, u interesu da se predstavi, izlista, i postane član Eduze.

Koje probleme želimo riješiti poslovnim edukatorima

Poslovni edukatori često nemaju resurse za promociju svojih edukacija, radi čega njihove edukacije ne privuku dovoljan broj polaznika. To sve na kraju negativno utječe na isplativost i profitabilnost pojedinih edukativnih programa. Svaku edukaciju treba promovirati, a mnogi edukatori nemaju dovoljno razvijene vlastite kanale promocije.

Eduza će s vremenom postati prava mašina digitalnog marketinga. Osmislili smo je tako da maksimalno jako i automatizirano koristi sve discipline digitalnog marketinga, od emaila preko searcha do sociala - i nećemo stati samo na digitalnom marketingu. Što god je potrebno da spojimo polaznike s najboljim edukacijama, mi ćemo testirati, implementirati, unaprijediti i upogoniti.

Naša vizija

Vizija nam je velika i svjesni smo njene težine:

S novim znanjima i vještinama izgradit ćemo učinkovitu i poduzetnu Hrvatsku u kojoj ljudi žele ostati živjeti i raditi.

Ne obeshrabrujemo se zato što smo samo jedan mali kotačić u cijeloj toj slici. Ono što nas pokreće jest misao da smo dio rješenja, a ne dio problema.

Naša misija

Svakoj osobi koja treba znanje, želimo omogućiti da do tog znanja brzo i lako dođe i da si ga može priuštiti.

Poslovnim edukatorima, sadašnjima i svima koji se odvaže to postati u budućnosti, želimo omogućiti da mogu dostojno živjeti od svog znanja.

Štoviše, pokretanjem Eduze želimo potaknuti tvrtke i pojedince da postanu poslovni edukatori. Želimo osloboditi znanje iz glava sposobnih pojedinaca i timova i omogućiti im da svoje znanje jednostavno plasiraju na tržište. Želimo centralizirati i okrupniti to tržište, pa i stvoriti tržište - ako treba.

Posao Eduze vidimo kao stvaranje uvjeta i temelja koji olakšavaju i ubrzavaju pristup znanju kao i plasman znanja, koristeći moderne tehnologije.

Kako će Eduza pomoći

Eduza želi postati resurs broj jedan u Hrvatskoj kad su u pitanju poslovne edukacije.

Što god da vam treba ili vas zanima da je vezano uz kreiranje, pružanje, i prisustvovanje poslovnim edukacijama, Eduza želi biti prvo mjesto na koje ćete doći i mimo kojeg dalje nećete niti tražiti.

Zašto smo baš mi pokrenuli Eduzu

Eduza je projekt male konzultantske tvrtke Logit internet usluge d.o.o. koju čine Višnja Željeznjak i Saša Matijašić. Višnja je stručnjak za digitalni marketing s 20 godina iskustva u branši, a Saša je software developer s još više od 20 godina iskustva u razvoju softvera. Zajedno imamo sve predispozicije, znanje i vještine za kreiranje ovakvog projekta. Eduza je izazov jer predstavlja projekt na kojem možemo značajno narasti kao profesionalci i naučiti još više. Obećajemo da ćemo sve što naučimo, podijeliti.

A imamo i motivaciju. I sami smo edukatori, što znači da s Eduzom želimo riješiti i svoje izazove. Mi vjerojatno kao i mnogi od vas koji ovo čitate, imamo ogromnu količinu nakupljenog iskustva i prštimo od želje da svoje znanje podijelimo s drugima, međutim... Imati iskustvo u glavi je jedno, a organizirati to iskustvo i od njega iskustva kreirati savršenu edukaciju je nešto sasvim drugo. Već smo nekoliko puta uspjeli u tome, međutim poslovna edukacija mora skalirati da bi bila uspješna, dostupna, profitabilna.

Drugim riječima, kao i u svakom poslu, biti poslovni edukator dolazi sa svojim brojnim izazovima. Zato smo kreirali Eduzu, mjesto na kojem ćemo se uhvatiti ukoštac sa svim tim izazovima, pričati o izazovima s kojima se susrećemo, objasniti kako smo ih riješili, i pretvoriti naša rješenja u jedinstveni spoj digitalne softverske platforme i umijeća digitalnog marketinga. Cilj nam je da taj spoj donosi trajnu i opipljivu vrijednost svim našim korisnicima.

Eduza će i educirati

Ne samo da želimo omogućiti malim i velikim poslovnim edukatorima da plasiraju svoje edukativne programe koje će polaznici moći lako pronaći, evaluirati i kupiti, nego želimo i sami educirati tržište o temama kao što su:

  • Kako kreirati kvalitetne edukacije
  • Kako istraživati tržište o tome što polaznici žele naučiti
  • Kako kvalitetno opisati edukativne programe
  • Kako koristiti digitalni marketing za promociju edukacija
  • Dostupni alati i rješenja na tržištu za pružanje edukacija
  • Digitalna transformacija poslovnih edukacija
  • Kako postaviti cijenu edukacije
  • Kako prodati edukaciju online i offline

Na čemu trenutno radimo

Na samom smo početku. U trenutku pisanja prve verzije ovog posta, imamo samo mali web s jednom početnom informativnom stranicom, ovaj blog i email newsletter.

U pozadini radimo na pokretanju prvih ključnih značajki koje su nam nužne da počnemo ostvarivati svoju misiju:

  • kreiranje profila edukacija
  • kreiranje profila edukatora
  • pretraživanje edukacija

Kako razvijamo Eduzu

Imamo bezbroj ideja i ni za jednu nismo sigurni da li je dobra. Nije nam bed to priznati jer znamo da se svatko s novim projektom nalazi u istoj situaciji.

Zato o razvoju Eduze pišemo putem naših društvenih kanala, prvenstveno na Linkedinu. Komuniciramo s edukatorima, pitamo ih za mišljenje o novitetima, ispitujemo puls... I pozivamo i vas da se uključite u Eduza priču.

Višnja Željeznjak
Višnja Željeznjak
Edukatorica i savjetnica za edukacijski marketing i B2B digitalni marketing
Višnja je pokretačica Eduze, platforme za pronalaženje i plasiranje poslovnih edukacija na kojoj čitate ovaj članak. 21+ godina iskustva na području digitalnog marketinga i prodaje stekla je radeći na stotinama projekata razvoja web stranica u okviru svoje tvrtke Logit internet usluge d.o.o.
5,0